Stockholms Montessoriskola

Anne Frank

Skolan

Friskolan Stockholms Montessoriskola Anne Frank startade 1993 och är belägen på Klippgatan 19B på Södermalm i Stockholm.

Skolan är en F - 6 med ca 120 elever och inryms i två våningsplan, ett gatuplan för årskurs F-3 och ett ovanplan för en 4-6, samt fritidshem, kök och matsal. Skolan bedriver Montessoripedagogik och även fritidshemmets verksamhet genomsyras av denna pedagogik.


Skolan ligger i ett kvarter med stadsbebyggelse från 1880-talet och skolans lokaler är inhysta i ett hus som en gång kallades ”det judiska huset”. På gatuplanet där årskurs F-3 huserar låg en gång en föregångare till vår tids fritidshem. Det var då en arbetsstuga med hantverksverksamhet för judiska barn, efter skoldagens slut.


Granne med skolan ligger Vitabergsparken med stora grönområden, lekplats och pulkabackar. Ytterliggare några hundra meter bort ligger Tengdahlsparken med lekplats och gröna ytor.


Vår lilla storlek ger oss möjlighet att erbjuda en varm och avspänd miljö för barnen, en nära kontakt mellan föräldrar, barn och pedagoger, en lustfylld utbildning och ett flitigt utnyttjande av Stockholms utbud av museér, utställningar och teatrar, naturstudier med skogsutflykter, skapande verksamhet, som bild och form, musik och rörelse.


Välkomna till skolan med arbetsglädje!​

Bilden föreställer fasaden på skolan sett från gatan.
Skolbarn samlade ute i naturen.